...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack




#08 CSM: Kamera rögzítő
csináldmagad, hack, kamera, rögzítés2015 / Május


Szóval mint említettem, elkezdtem videózni. Van egy nagy látószögű kamerám, ami elég kicsi is, no de hova tegyem mégis? És hogyan? Ezek a kérdések fogalmazódtak meg bennem mielőtt elkezdtem "forgatni". No persze magamat ismerve nem tartott sokáig, amíg kiagyaltam a mit és hogyant. Íme pár ötlet.

Fejpánt:
Egy gumis pánt (nem tudom már honnan és miből van), amire ráraktam egy régi ócska fejlámpa tartó szerkezetét. Erre van rögzítve a kamera. Jelen esetben csak rágumizva, de ez is kellően szorítja. A pántot eléggé meg kellett feszíteni, hogy ne essen le / mozduljon el a fejemről a rázkódástól. Ez hosszú távon zavaró volt, de valamit valamiért.
Kormánybilincs:
Ez egy lámpa tartó vagy prizmatartó volt valamikor. Egész egyszerűen csak rácsavaroztam a kamerát. Na persze ezt is csak akkor lehet megoldani, ha van a kamerán állványrögzítő csavarnak helye. Ezen a kamerán volt ilyen.
Mellkaspánt:
Ezt teljes egészében én alkottam meg különböző pántokból, szalagokból és műanyagokból. A kamera megint csak gumival van felfogatva. Stabilan ott is maradt mindig. A kinézetre nem adtam sokat. Lehet nem valami szép, meg gagyi, de működik úgy ahogy.

Úgy voltam vele, hogy amatőr videósként teljesen felesleges pénzeket kiadnom ilyen-olyan kamera rögzítőkre, ha egyrészt én magam is meg tudom oldani, másrészt 1-2 év használat után úgy is megy a fiók aljára.

További képek: Fejpánt 1 - Fejpánt 2 - Kormánybilincs - Kormánybilincs 2
Mellkaspánt 1 - Mellkaspánt 2