...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack




#42 Nem árt, ha van nálunk...
túra, pakolás, bringás cuccok 2018 / Március


Habár még fagyos az idő, de már közeleg az újabb biciklis szezon. Lehet lassan leporolni és izzítani a bringákat. 10°C fok felett már teljesen jó kimozdulni bringával is. Nem tudom még milyen lesz a mostani tavaszom / nyaram biciklis szempontból, de azért várom. Ha hétköznap nem is, de hétvégén mindenképpen tudok gurulni. Remélem nem akkor jön majd mindig az esős idő!

Szóval lehet kimozdulni végre. Viszont sokszor nem árt, ha nem csak fogjuk magunkat és már megyünk is, hanem valamilyen szinten érdemes felkészülni a váratlanokra. Pl azzal, hogy viszünk magunkkal pár dolgot.

Nekem van két darab biciklis táskám is. Az egyik egy picit "nagyobb", a másik meg egy kisebb darab. A kisebbet használom legtöbbször, mert a napi átlag tekeréseimhez pont belefér az, amire szükségem van/lehet és mivel tényleg elég kicsi is, kevésbé zavar. Ez a kisebb táska valójában egy hydration backpack, tehát egy 1 literes víztasak is van hozzá, de azt én nem használom, mert akkor mást már szinte nem is tudnék beletenni. Így is csak pár dolog fér bele a tasak nélkül. Akkor nézzük is mik ezek!
- Egy kisméretű pumpa
- Defektjavító készlet (öntapadós is)
- Gumileszedő
- Imbuszkulcs készlet / bringás multitool
- Lánc patentszem
- Szelep átalakító
- Fájdalomcsillapító
- Nassolni való*
- Pénz
A pumpa kivételével ezek még akár az oldalzsebemben is elférnének, de az se túl jó, ha tele vannak a zsebeim. A legfontosabb a víz a kulacsomban van, ami pedig 0.75 Literes. Ebben csak is kizárólag CO2 mentes OH2 van. :-) *Nassolni valónak szoktam saját készítésű fehérjés energia szeleteket is készíteni és azokat elvinni magammal. De ez általában zabszelet vagy valami hasonló bolti dolog, illetve banán.

A nagyobb táskám tartalma (ha messzebbre megyek) a fentiek és kiegészül még ezekkel:
- Esőkabát (összehajthatós)
- Gumibelső
- Pót 18650-es akku
- Külső mobiltöltő
- Kábelkötegelő
- Zsebkés
- Fényképező / kamera (opcionális)
- Asthma gyógyszerem
- Paprika spray
- Több kaja, több pénz
De valójában távolabbra ritkán megyek. Néha van úgy, hogy én se viszek "semmit" magammal. Azaz csak azt, ami a zsebemben elfér. Ezek pedig a telefon (+ füles), lakáskulcs, zsebkendő és valamilyen "üzemanyag", ami általában energia/zab/fehérjeszelet. Volt már rá példa, hogy így kaptam defektet. Sajnos, ha hamar leereszt a gumi, akkor nem marad más hátra, mint tolni a biciklit. :(