...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack




#44 Rejtett (tároló)helyek
információ, ötlet 2018 / Március
A Múltkor írtam, hogy nem árt, ha viszünk magunkkal pár dolgot tekeréskor. Ezt a vonalat folytatnám picit. Ugyanis eszembe jutott egy másik megoldás is, ha magába a biciklibe rejtünk el pár dolgot. (Mint ahogy én is tettem az építéseim során.) Így ezek mindig velünk lesznek, nem marad otthon, ha éppen nincs kedvünk táskával menni.

Pl pakolhatunk a nyeregcsőbe, a kormányvégbe, a villanyakba* (de ilyenkor kell készítenünk egy kupakot is, hogy ne essen ki, amit oda teszünk, hiszen lefele nyitott), vagy az egyik kulacsunkba is, ha abból kettő is van. Habár nem szolgálnak sok hellyel, de bizonyos dolgokat elrejthetünk ezekbe is. Pl szerszámokat, powerbankot, elemeket, gyógyszert, kulcsot, stb. A lámpáim előtt én is használtam már pl a kormányban lévő helyet 1-2 dolog tárolására. A kormányvégbe pl simán belefér egy gumileszedő, patent szem, vagy papírpénz feltekerve. Készíthetünk ezeknek valamiféle tartót is, hogy könnyedén ki- és betehessük a rejtekhelyünkre. A nyeregcsőbe tehetünk akár gumijavító-készletet is (pár foltot, ragasztót, dörzspapírt), vagy ami éppen belefér. Szintén valamilyen hengeres tartóban tárolva. A kulacsba már több dolog is férhet, ide akár egy belsőt is belegyömöszölhetünk. Sőt, az ülésünk alá is elfér pár dolog. Pl nekem az előző hátsó lámpám is ott kapott helyet.

Ha egyszer elkészül a komolyabb első világításom, annak az akkuja a villanyakban lesz. Így szinte minden rejtett zugban lesz valami már. Ha még elvetemültebb lennék, még a "kábeleket" is elrejteném a vázba. De ezen egyelőre még nem gondolkozom, mert nem zavar ahol most vannak. (amúgy is csak 3 db)

Egyébként egyes gyártók is rájöttek már erre, hogy a bicajban lévő kihasználatlan helyeket okosan hasznosíthatjuk. Különböző szerszámokat is gyártanak, amiket hasonló helyekre rejthetünk el, amiket én felsoroltam. Vagy még tovább gondolva, pl az üreges középcsapágyba is. Vagy magába az átütő tengelybe!

Persze ha túrázásra indulunk, vagy ha van csomagtartónk, az más tészta. :-) Remek Bike packing lehetőségek vannak már.