...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack




#56 A blogger is olvas
blog, interwebz, olvasnivaló, videók 2018 / Október
Régóta olvasok bringás blogokat, amellett hogy csinálom is. Jó olvasni más kálváriáját, örömét, hack-jét és egyéb dolgait bringa témában. Sokkal jobban érdekel ez, mint egy bringás magazin hírei. (Most ez jött ki, most amaz, ilyen szett, olyan szett. Engem ezek a hírek nem hoznak lázba. Persze azér elolvasom nagyjából ezeket is.) Meg aztán a blogolvasás ihletet is adhat, hogy én miről írhatnék még. Illetve így új kütyükről is tudomást szerezhetek.

Blogok mellett fórumokat is szoktam fürkészni, bár ezt kevésbé frekventáltan. Illetve bringás témájú youtube csatornákat is nézek.

Blogok, amiket olvasok: csőváz blog, kerékagy, bringabuzi. Nem sok, de hasonlót mást nem ismerek pillanatnyilag.

Youtube-on a következő csatornákat nézem/néztem bicajos témában:
Rj the bike guy, Bikemanforu, GCN, GMBN, Park Tool, Seth's bike hacks. Bár a GCN és a GMBN videókból nem nézem meg mindet, csak ami éppen érdekel. A GCN amúgy is inkább versenybicaj témájú, de ennél régen pl a poénokért maradtam rendszeres néző. Mostanra már nagyon ritkán nézem meg a videóikat. Sőt szinte csak a seth's bike hacks videókat nézem egy ideje. A többit már csak hébe-hóba, ha akad olyan téma, ami érdekel azokból.

A fentebbi csatornákból egyébként szinte mindent meg lehet tudni, ami a bringaszereléssel kapcsolatos. Még számora is van olyan, amit nem csináltam még és nem tudok. De ha egyszer szükség lesz rá, csak meg kell néznem egy kapcsolódó videót róla.