...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack




#102 Rendőri igazoltatás
eső, pihenő, történet, rendőrség, igazoltatás2020 / Április
Ez az eset is még tavaly (Júliusban) történt és nem is tulajdonítottam neki nagy feneket, mert hát megtörtént és kész. Aztán el is felejtődött az eset. Most is csak azért jutott eszembe, mert nézegettem a régi bringás képeimet és ott megláttam. Habár facebookra kitettem akkor, de ide már nem, mert nem tartottam érdemesnek. Aztán most meg úgy gondoltam, hogy de hát ez a blog velem és a bringámmal kapcsolatos tartalmaknak indult elvileg. Hát akkor meg egy ilyen kalandot is simán megoszthatok!

Szóval az eset úgy történt, hogy haverral bicajoztunk és mentünk hazafele Nyírtelekről, amikor is elkapott minket egy kisebb eső. Voltak jelei, hogy lehetséges, hogy fog esni, de nem ijedtünk meg és csak azért is elmentünk bicajozni. Nyírteleknél tehát elkezdett esni és mi meg kerestünk egy helyet, ahova bebújunk, hogy kivárjuk, amíg eláll. Gondoltuk, hogy az Aprajafalva játszótér jó lesz nekünk. Ott le is telepedtünk. Poénból gondoltam egyet, hogy megmászom azt a kis hajót, ami a játszótéren volt és pózolok egyet a bringámmal rajta. Ekkor még csak csepergett. Már éppen másztam lefele, amikor is láttam, hogy elhalad egy rendőrautó a játszótér előtt. (haver éppen a hintában ült :D ) Amikor már leértem, láttam, hogy visszatolatnak és ekkor már gyanús volt, hogy ihaj, ebből lehet valami. És igen! Megállva kiszálltak az autóból és elindultak felénk. Kérdezték, hogy mit csinálunk itt, honnan jöttünk, stb. Elmondták, hogy ez a hely a gyerekeknek van fenntartva és nem szabad felnőttként a játékokat használnunk. (Elvileg ez ki is van írva a játszótér elé egy táblára) És hogy mostanában sok volt itt a rongálás is. Igazoltatni akartak, de egyikünknél sem volt személyi igazolvány. :D hehe... Adataink bemondása alapján igazoltattak le minket végül. Morcosak és komolyak voltak végig, tehát viccelődni se mertünk igazán. Ha nagyon akartak volna, akkor büntethettek is volna pl a csengő és a "macskaszemek" (küllőprizma) hiánya miatt. Mert nekem nincsen a küllőn prizma és csengőm se. Havernak van csengője, de prizmája szintén nincs. Minden más az van, ami kötelező.

Végül elmentek és mi is továbbálltunk a csepergő esőben. Nem áztunk meg nagyon, mert csak enyhén esett hazáig. - Egyébként eddig még sose állított meg rendőr. Mondjuk errefelé nem is szokták annyira reflektorfényben tartani a bringásokat. Talán maximum húsvétkor. Mondjuk ennek én csak örülök.