...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack




#104 A kihívás napja
bringázás, kihívás, rekordkísérlet, challenge day 20202020 / Május


"A kihívás napja (challenge day) 1991 óta kerül megrendezésre május utolsó szerdáján, amely a világ talán legnagyobb egy napon zajló lakossági sporteseménye."
Emlékszem régen gyerekkoromban az iskolában a kihívás napján különböző sportágakban kellett különböző eredményeket elérnünk. Bár nem volt kötelező a dolog, de gyerekként az ember szeretett mozogni és sportolni is még, így szerettük ezeket a napokat. Aztán felnőttünk és már el is felejtettük. Vagyis én biztosan. Na nem a mozgást, hanem ezt a napot, hogy ez bizony még azóta is meg van tartva. Már halványak ezen emlékek, de ennek a napnak az emléke alapján lett egy ilyen ötletem, hogy bringás szempontból megtartom. Illetve ezen a napon (egy általam választott napon) kicsit újra gyerek lehetek. Ugyanis a fejembe vettem, hogy csinálok egy napot, amikor nem csinálok semmi mást, csak bringázok egész nap. Természetesen emberi keretek között implementálva ezt. Tehát pl. reggel 8-tól este 8-ig és azért nem megállás nélkül, hanem könnyedén, ráérősen, meg-meg állva és pihenve. Felfogható ez egyfajta egynapos túrának is, vagy csak egy gyerekes csavargásnak. ^^

Ha egy egyszerű egynapos túrázásnak fogom fel, akkor is azért a tényleges kihívás része meg van a háttérben, hiszen kíváncsi is vagyok magamra, hogy mire vagyok képes. Mennyi távolságot tudok menni egy nap alatt? Hogy fogom bírni? Mennyire fog fájni az ülepem, lábam a nap végére? Megúszom-e defekt nélkül? Meg fogok-e ázni? - Egy biztos, hogy a napi rekordom meg fog dőlni még úgy is, hogy nem az hajt, hogy minél többet menjek. És sehogy máshogy nem is tudom ezt majd újból megdönteni, csak egy újabb ilyen nappal. Mivel nem csináltam még ilyet, ezért óvatosan közelítem meg a dolgot. Aztán majd a nap után okosabb leszek, hogy hogyan lehet beosztani az energiát, legközelebb többet kell-e pihenni a tekerések között, stb. Picit azért tartok ettől a naptól tudván azt, hogy 60-70 Km után azért érzem, hogy jó végre leszállni a bicajról és pl gyalogolni, vagy állni egy kicsit.

De mégis várom már és minél hamarabb véghez is akarom vinni, mert nem a nyár közepére kellene ezt időzíteni, amikor majd durva meleg lesz. (bár a COVID-19 miatti korlátozások, esetleges tilalmak is közbeszólhatnak még) Ha minden jól megy és az időjárás is úgy akarja, akkor még a (Május) hónapban szeretném letudni ezt a bringás napot. Nem tudom, hogy más csinált-e már ilyet, de nekem ez teljesen új dolog lesz és így lehetséges, hogy lesznek dolgok, amiket majd még finomítani kell legközelebb. (Ugyanis ha jól sikerül, lehet, hogy hagyomány lesz belőle.)