...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack




#106 Megszállottság, függőség
bringázás, megszállottság, függőség, beismerés, szabadidő2020 / Május
Szerencsére én nem vagyok cigi, ital, gyors étel, drog, kávé és szinte semmilyen káros szenvedélynek függője. Khm!... Na jó ez nem teljesen igaz, mert a fülesben a zenét maximális hangerőn nyomatom mindig. Az pedig káros... Viszont a bicajozás károsnak ugyan nem káros, de nálam már függőség és megszállottság lett. Érdekes, mert pár éve még eszembe sem jutott, hogy ezt gondoljam. Tulajdonképpen a karantén helyzet és a rossz időjárás (hideg, szél és esők) világított rá erre az észrevételre. (nem tudtam annyiszor és annyit menni, amennyit szerettem volna) A karantént még hagyjuk is, mert én csak a rossz időben maradtam otthon. Ez a tavaszi időjárás valami nagyon béna lett most. :/ Remélem innentől kezdve a nyár az nyár lesz és mehetek kedvemre. (csak ne essünk át a túloldalra se!)

Régebben is bicajoztam sokat, de akkoriban nem is tudtam mennyi távolságot is mentem egy-egy alkalommal. Nem is érdekelt különösebben. Aztán, ahogy elkezdtem mérni, tudat alatt bennem volt, hogy egyre többet menjek. Vagy legalábbis egy kerek számot tekerjek le. Végül is eddig is így volt ez nagyjából, csak nem volt viszonyítási alapom, ezért érzésre ment. Egy ideje már ez odáig "fajult", hogy hétvégente, ha tehetem minimum 50 Km-ert letekerek naponta. Ez az esetek többségében bőven meg is van. Ha kimarad egy nap, vagy ha kevesebbet megyek, akkor már hiányérzetem van. És igénylem testileg, mind szellemileg is a jó bringázást.

De "megszállottnak" (komoly bringásnak?) lenni lehet máshogy is a bringával kapcsolatban. Pl. szerelés/folytonos újítgatás, csapatban edzések, biciklis öltözet használata, tisztogatás, stb. Bár én szeretem szerelni és átalakítani a bicajt is, de csak akkor teszem, ha indokolt vagy van egy újabb ötletem. Illetve továbbra sem fogok beöltözni a bringázáshoz, pedig mondhatnám, hogy "komoly" bringás vagyok. :) - Egy a lényeg, hogy jó időben alig várom, hogy kint legyek és tapossam a pedált ezerrel! :) És ha ez valamiért nem jön össze, akkor meg morcos vagyok. :/ Mondjuk ezzel szerintem nem csak én vagyok így. Akinek a bringázás a hobbija, az ha teheti, menni is akar és fog is. :)