...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack




#115 I. Bringa Party a Tisza-parton
bringázás, tokaj, tisza, zöld kerék alapítvány, csapat, túra2020 / Július


Ismét egy Zöld kerék Alapítványos bringatúrán voltam. - Bár a Tokajig tartó út számomra elég unalmas tud lenni a végtelennek tűnő egyenes szakaszok miatt, azért a környéket szeretem. Illetve sokkal hosszabbnak is tűnik, mint egy általam megjárt hasonló hosszúságú bringás út. A másik, ami még nem tetszik ezen az útvonalon, hogy végig a nyílt égbolt alatt, az erősen tűző és izzasztó nap alatt kell tekerni. Jó, persze... Alig vártam már a nyarat, de azért ez sem a legjobb, ha szétéget a nap. Na de mindegy, mert van az, amiért meghozom ezt az áldozatot is. :) pl egy közös nagy tömeggel való bringázásért, mint ez. :)

A túra szombaton reggel 9 órára volt meghirdetve, de a szombati országos esőzések miatt végül vasárnap (07.26) lett megtartva. Újból szép számmal gyülekeztünk, ami nem is volt annyira meglepő, mert a helyi bringások szintén nem hagynának ki egy ilyet. Bár szemre kevesebb embert saccoltam, mint az éjszakai tekeréskor. (akkor elvileg 220-an voltunk). Most kb 100-150 ember lehetett. A Kossuth térről indult ez is, mint szinte minden ilyesmi túra. Az idő nem volt felhőtlen, de az odaút teljesen jó volt. Néha napos, néha pedig kisebb felhők takarták a napot.

Az úton voltak pihenők, ahol lehetett ingyenesen is harapni 1-2 dolgot. (zsíros kenyér, dinnye kóstoló), de kedvezményesen is vásárolhattunk pl fagyit, pékárut. A célállomás a Tutajos Beach strand volt, ahova én már nem mentem be. Visszafele Nyírteleknél elkapott egy kis zápor, amit kivártam (30 perc), aztán gurultam tovább. A fejtetőm picit megégett, mert visszafele (délután 13-14 körül) már erősebben és jobban sütött a nap. Főleg a zápor után. Hát na! Legközelebb tényleg viszek már sapkát! :)

További képek: Kupon - Kóstoló - Pihenő - Ajándék - Cél - Tisza-part
Még több kép a Zöld kerék google photos oldalán.