...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack



#140 Helyzetjelentés: 36:15 (hm...)
fejlesztés, áttétel, sebesség, változás, elmélkedés, hajtás2021 / Július


Három éve nyomom single-speedben és bár még mindig nagyon bejön így, néha azért jól jönne 1-2 haladósabb sebesség fokozat. Ugye akkor a 36:16-ban állapodtam meg, mint végleges áttétel. (így jött ki jól a dolog) Az idén viszont elmélkedtem is (majd ezt egy későbbi bejegyzésben kifejtem) és kísérletezős kedvemben is voltam. Így most teszt-jelleggel lejjebb mentem egy fogszámmal. A lánc is nyúlt megint valamennyit (bár abszolút nem érdekel már a dolog, hogy mi, hol, és mikor kopik. Ha cserés bármi, cserélem, azt' kész.), így adta magát a dolog, hogy ha már felteszem úgy is az azóta sem használt láncfeszítőm, akkor már lefaraghatnék egy fogacskát. Jó, így nem olyan szép a hajtás "vonala", de na. Egyelőre ez van és annyira nem vészes. Egyébként a láncot nem cseréltem még és a hossza is maradt a 36/16-hoz mérten. Csak a felesleget toltam feljebb a görgővel.

A lényeg, hogy tetszik az érzés. Igen, megérzem a változást, főleg emelkedőn, hiszen nagyon egy dologhoz vagyok már szokva. De igazából síkon is másabb. Most kb úgy érzem, hogy lehet ez lesz most egy darabig. A régi áttételnél szerettem a pörgést is, de igazából ez most is megvan, csak picivel erősebben kell taposni a pedált. Szóval pörgetni ugyanúgy tudok , így a "kardió" része megmaradt. (Szeretek így bringázni, mert kb "szórakozva" edzek. Idő hiányában azért ez egy jó dolog ám.) Most még egy darabig folytatom a tesztelést és pár hét múlva leírom még a további gondolataimat ebben a témában.

Ja és igen, cseréltem kulacstartót is pár hete. Illetve a már eléggé szétkopott kulacsom is átfestettem. Bár a régi kopás probléma így nem oldódik meg, mert ugyanúgy ki- és be kell csúsztatnom még a kulacsom, de ki akartam próbálni most valami más design-t. Egy sima alu basic kulacstartót vettem amint az látszik is.

Kapcsolódó bejegyzés: Single-speed krónika