...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack



#150 Évértékelő
Évértékelés, év vége, zárás, bringázás, elmélkedés, tervek2021 / November


Bár még nincs teljesen év vége, de mivel az év utolsó heteiben már úgy sem nagyon lesz számottevő bringás story-m, így bátorkodtam előrehozni az évértékelő beszédem. (^^)

Az idei évre is több dolgot terveztem, de aztán most sem jött össze jó néhány. Természetesen nincs ezzel nagy baj, mert tervek kellenek így is úgy is. De aztán mindig rájövök, hogy nem csak bringázás az élet. :/ (Pedig milyen jó lenne...)

Pl több saját túraútvonal is volt tervben, de csak párat sikerült összehozni. A teljesítmény túrám is majdnem megint ment a levesbe (Kihívás nap), de végül csak összehoztam, még ha nem is a tizenkét órásat. Egyebek is voltak a fejemben, de igazából előbb vagy utóbb azokat is megvalósítom. Mindezek ellenére nem volt rossz év bringázás szempontjából. Pl olyat is kitaláltam még nyár közepén, hogy kellene egy hónap, amikor minden nap tekerek. Ezt sem sikerült összehozni még, de jövőre is rajta leszek ezen is. Mindössze 22 napot sikerült egy hónapban tekernem ekkor. (havi csúcsot is döntöttem ez alatt, 706 km-rel. A célom az 1000 km / hó volt, amiről már régebben is elmélkedtem, hogy lehetséges-e nekem összehoznom, mint hétvégi bringásnak. De majd jövőre újból megpróbálom, illetve erről majd bővebben akkor...)

Aztán az idén 4 hónap alatt mentem annyit, mint tavaly egy év alatt. És még hátra van Júniusig elég sok idő. (Addig tart a mérési idősávom. Talán meglesz a 3000 km / év is végre?)

A hátsó fékem is elromlott még tavasszal, amit nemtörődömségem miatt és a rekord lustaságommal megspékelve még most sem csináltam meg. :D De ez is csak azért lett így, mert nem kihagyhatatlanul fontos dolog. Végül is mindig is meg tudtam állni rendesen. (még) Valamikor majd megcsinálom. Legkésőbb tavasszal. :P De amúgy az igazság az, hogy Ricsi ajánlotta fel (Iron Monkey) még annó, hogy majd vigyem be a bringát és megoldjuk. Csakhogy nekem "sosincs" időm elgurulni hozzá. (Már persze amikor ő bent van a műhelyben) És erre várok, hogy legyen időm... (de tényleg sok dolog összejött mostanság, ami miatt nehezen tudok időt szorítani rá) Mert amúgy simán csak megrendelnék egy új fékkart a netről és megcsinálnám magam is... A városi szaladgálós bringámmal is elindultam egy felújítási projekttel végre. Az is halad szépen lassan. (de ez is inkább lassan)

Van 3 új tekerőtársam is (Ati, Jani, Isti), szóval jövőre akár már négyen is túrázhatunk, ha mindenki ráér. A kilátások jónak tűnnek a jövő évre nézve, (egyéb túrák, saját túrák, csapatos bringázások, esti tekergések, stb) csak győzzem kivárni a jó időig. Most a kevésbé jó időben nyilván kevés bringázás lesz, de hogy az ilyenkorra "időzített" különféle építési terveimből mit fogok megvalósítani, azt nem tudom előre. (Ha egyáltalán...) De úgy vagyok vele, hogy semmit nem kötelezek már magamnak. Majd alakul minden. Valahogy. Ha 2 év múlva, akkor 2 év múlva.

Kapcsolódó bejegyzés: Évértékelő 2020