...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack#184 Dilemma: A kettes
kettes, bringa, szerelés, kókányolás, fejlesztés2024 / Január
Számtalanszor előjött már az az ötletem, hogy a kettes bringámat (csotrogányként is emlegetem) is fejleszthetném. Kb évente dilemmázok ezen, hogy akkor most igen, vagy nem. Most sem jutottam előrébb ezen a vonalon (mármint, hogy most tényleg nekiálljak ténylegesen alkatrészcserékkel és hasonlókkal), de egy kis fejlesztés ismét eszközöltem rajta.

Most az első világítást reparáltam meg rajta. Picit itt is az integrált vonalon gondolkodtam, de nem annyira durván, mint az első számú bringámon. Egyelőre még azt nem akarom, hiszen azt csak akkor látnám értelmes döntésnek, ha valóban egy nagyobb felújításba kezdenék bele. Na de a lényeg, hogy itt is elővettem a kreatív oldalam és egy fehér első prizmából és egy olcsó COB LED-es lámpa LEDjéből készítettem egy prizma+lámpa cucc-kombót, amit 2 db műanyag bilinccsel rögzítettem a kormányhoz. A tápellátást pedig a lánckerékhez közeli váz részre rögzítettem egyelőre. (elég képlékeny még a mi és a hol rész)

Nincsen túl bonyolítva, hiszen nem is terveztem egyelőre eldugni mindent. Bár a képen látszik, hogy a vázban már van egy "befűző", amivel a későbbiekben a vázon belül készítem el a vezetékezést. Ugyanis lesz majd hátsó prizma-lámpa kombó is valamikor. :) Szóval ez most ilyen "kókány szerű munkának" látszik, de este úgy sem látja senki. Meg különben is, ez nem a főbringám! Itt meg szódával elmegy. :)

Ami a technikai adatokat illeti, 3db AAA elemmel működik, kapcsolóval. Nincsen villogó mód. csak a folyamatos fény. Így működik, amíg működik. ^^

Képek: Első Prizma-lámpa cucc-kombó - 01 - 02 - 03 - 04