...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack#186 Reccs és nyekk!
kettes, reccs, kampec, balszerencse, pech2024 / Március


Méltatlanul el van hanyagolva szerencsétlen kettes bringa. Ez tény. Szinte éppenhogy kiheverte(m) az előző sokkot, máris itt az újabb. Ez most így megnyekkent. Igaz, hogy kb 1 éve már megfúrtam a szegecseket, hogy eltávolítsam a felesleges lánctányérokat, de elvileg nem ott reccsent meg, hanem az érintetlen részén. Azért szép kort megélt így is, hogy semmilyen karbantartást nem hajtottam végre ezen a bringán. (lánckenést kivéve)

Ez, és a nem olyan régen történt hátsó kerék lopás esete most a kettes (csoti) fejlesztési tervét is visszább vetette újból. (Mert többször is terítéken volt már ez a gondolatom.) Bár a kerék lopás és a bicaj 2-3 hét mellőzésé után csak beszereztem egy használt hátsókereket, ami egyébként nem teljesen van rendben. De 3500 pénzt megért így is. A kettes canga mostani állapota tényleg hasonlít egy valódi csotrogányra ebben a formában, mert a hátsó agyban a "karmok" (nem tudom, hogy mi a hivatalos neve) is szinte mindig kihagynak a tekerés kezdetekor. Egyelőre nem foglalkoztam ezzel a hibával, pedig lehet csak egy alapos tisztítás és zsírzás megoldja a problémát. (de ehhez ugye szét kell szedni az agyat) No de most itt ugye az újabb baj. Majd ezzel is kezdenem kell valamit hamarosan.

Amúgy a kezdeti "bosszú", vagy inkább ellenlépések fellángolása is alábbhagyott és már nem érdekel az egész. Pedig üzenetet is akartam írni a tolvajnak a lépcsőházi hírfalra, illetve beszereztem egy kémkamerát is, amit el akartam rejteni a lépcsőházban. De végül elengedtem az egészet.