...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack#193 Vigyázz, mert felveszlek!
kamera, napszemüveg, REC, bringa, videózás2024 / Július


Már régebben említtetem, hogy szeretnék újból videózni, de nem találok megfelelő eszközt, ami kicsi, diszkrét, és nekem megfelelő. Végül ez a tervem is megvalósult, mert találtam egy számomra ideális eszközt. Ami tulajdonképpen két eszköz egyben. Napszemüveg és kamera is. (OHO Sunshine Camera Glasses) Ez így tökéletes ebből a szempontból. Hiszen napszemüveg mindig van rajtam, így felvételt készíteni is bármikor tudok. :)

Sokáig gondolkodtam a megvételén, de végül csak beszereztem. Az ára (mivel külföldről rendelős) picit húzós (ugye a szállítás, + vám miatt) főleg, ha azt nézem, hogy technikailag sem bír semmi extrával. (az én verzióm "csak" HD felbontású, (elvileg 3K-t is tud) képstabilizátor nélküli, az esti felvételek is zajosak, és hasonló hiányok sem indokolják a magas árát) Viszont engem mindenképpen a kényelem és a viselése/használata az, ami eme döntésre buzdított. Pedig a majdnem 100 euróból kijött volna több SJCAM is, vagy hasonló méretű kamera, amik azért többet is tudnak. De nekem nem ezek voltak a szempontjaim. (eleve van már hasonló méretű kamerám, amit pont azért nem használtam egy ideje, mert nekem nem kényelmes a használata)

A technikai oldaláról nem írnék sokat, mert akit érdekel, az rákeres és megtudhat mindent róla. De annyit azért leírok, hogy én a 32GB-os (ami nem bővíthető) verziót vettem meg. Az akkujával kb 1 órát tud "felvételezni", hiába írnak akár többet is. (persze ez beállítás függő is) Viszont ami pozitívum, hogy külső aksit csatlakoztatva tele is vehetjük a 32 Gb-os tárát. Ami azért több órányi anyagot jelent. (papíron 5-6 óra) A lencsék cserélhetőek és van több féle is belőle. (külön kell megvenni) Amúgy több ilyesmi kamerás napszemüveg létezik a piacon, de nekem a többi nem is tetszett.

Egyébként azért is hajlottam a megvétele felé, mert már új napszemüveg beszerzése is tervben volt nálam, mert mintha egyre kevésbé sötétedne be a lencsém. (És a lencse tetejénél válik is lefele ez a fényre sötétedő bevonat.) No meg így azért talán újra készítek majd videókat is. :) (a túra videókon kívül persze)

Első bringás teszt videóm még várat magára, mert itt most elég rosszra fordult az idő. Szóval a napokban majd lesz egy tesztelés/vélemény bejegyzés is.

Kapcsolódó bejegyzés(ek): Miért nincs (több) videózás? - Védő és napszemüveg