...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack




#118 Bringatúra Harangodra
bringázás, harangod, csapat, tömegtúra, zöld kerék alapítvány2020 / Augusztus


Ismét egy bringatúra a Zöld kerék jóvoltából. Vagyis ez egy kombinált túra, mert a bicajos rész után gyalogtúrára is invitáltak minket. Ezúttal Nagykálló-Harangod, illetve az ottani erdő volt a célpont. (A gyalogtúrán én nem vettem részt.) A végső távolság a Kossuth térről 24 Km lett. Kb 50-60 bringás jött most el.

Ezen az útvonalon nem mentem még Nagykállóba, így az út fele számomra ismeretlen volt. Alacsony forgalmú utakon haladtunk az esetek többségében. A Harangodi tóban sajnos tavaly tavasz óta nincs víz, bár középen a Kállai-főfolyás azért csordogál a neki picit kiszélesített medrében. Úgy néz ki, hogy a rekonstrukció tovább tart, mint azt elgondolták. Mert elvileg nyár közepére, végére (a tavalyi hír szerint) már lett volna víz a kikotort mederben és a partot is rendbe tették volna. (Friss hírek az ügyben itt) E-helyett egy szépen zöldellő nádas látványa tárult elénk a tómederben. Legutóbb amikor itt jártam a kilátó is le volt zárva, de most újra fel lehetett menni rá. (Erre a túrára elfelejtettem fényképezőt vinni.)

Kiegészítés:
Egy következő hétvége alkalmával újra eljöttem ide, hogy megnézzem a gyalogtúra útvonalát, célpontját és hogy képet is készítsek. Hazafelé már Napkoron, Sényőn és Nyírturán át jöttem.

Képek: Bringás - zöldkeró képei - Útvonal
01 - 02 - 03 - 04 - 05 - 06 - 07 - 08 - 09 - 10

Kapcsolódó bejegyzés: Megújúl a Harangodi-tározó