...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack




#51 Védő és napszemüveg
történet, információ 2018 / Június


Még május elején egyik napról a másikra begyulladt a jobb szemem. Valami bakteriális kötőhártya gyulladás + allergia is közrejátszott. Az okot nem tudom, hogy hogyan, miért lett ez, de valószínű, hogy meló közben történt. Ezért is kezdtem el védő / napszemüvegek után kutakodni. Bár annyira nem kedvelem őket, de talán ideje lenne már védeni a szemem. A bogaraktól is jó védelem lesz, mert amúgy azt is kaptam már jó párat a szemembe. Amúgy, ha nincsen ez az eset, szerintem sose(?) vettem volna napszemüveget. Fene tudja miért, valahogy nem rajongok értük, de mivel a bal szemem amúgy is rosszabb már (lehetséges, hogy a sok szabadban töltött idő miatti UV sugárzás is közbe játszott), így ezen apropóból vettem egyet. Meg tényleg. Belegondolva sokat vagyok kint a napon.

De bicajozáshoz kell leginkább, szóval sportszemüvegeket néztem. Hát mit ne mondjak, kevés van, ami igazán tetszik. "Légyszemüveg" (színes lencse) nem kell, az biztos. Meg nagyon csicsás sem. Legyen egyszerű design, nem kell ezt sem agyon díszíteni, mint egyes bicikliket.

Végül a BBB BSG-58 Impress PH lett a választott védőeszköz. A lencse photochromatikus és 85%-17%-os fényáteresztést biztosít. A másik befutó a fekete és fehér színű Merida Expert Edition volt. Ezt leginkább azért vetettem el, mert az üvegen is rajta volt, hogy Merida. Ha az ott nincs, ezt vettem volna lehet. Persze ezt MO-on egy (netes)boltban se láttam, de ez részlet kérdés.